Hogere uitgaven in de GGZ, maar crisisdienst kwam minder in actie

Uit declaratiegegevens van zorgverzekeraars, die op verzoek van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) door Vektis zijn opgesteld, blijkt dat de uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) voor volwassenen zijn gestegen van 3,2 miljard euro in 2013 tot 3,5 miljard euro in 2017. Tegelijkertijd constateert ZN uit de cijfers dat de GGZ-crisisdienst minder in actie kwam: van 70.000 keer in 2013 naar 60.000 keer in 2017.

"De verhalen over de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg, waardoor bijvoorbeeld het aantal personen met verward gedrag zou stijgen, zijn met deze cijfers dus niet te onderbouwen", aldus Jaap van der Rijst, senior beleidsadviseur GGZ bij ZN.

In een artikel in De Volkskrant geeft Van der Rijst namens ZN een uitgebreidere toelichting op de feiten en cijfers rond de ontwikkelingen in de (crisis) GGZ.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ZN: uitgaven GGZ hoger, aantal crisisgevallen lager
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 apr 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!