Vektis publiceerde maandag 26 juni de open databestanden Zorgverzekeringswet van 2015.

Voor 2011 tot en met 2015 is nu alle informatie compleet en beschikbaar op www.vektis.nl. Deze bestanden geven inzicht in alle door zorgverzekeraars betaalde zorgkosten binnen de Zorgverzekeringswet in die jaren en zijn voor iedereen toegankelijk.

De open data zijn afkomstig uit de database van Vektis met daarin alle declaratiedata van de zorg. Op basis van deze data doet Vektis onderzoek en biedt Vektis inzichten aan partijen in de zorg. Zo kunnen zij weloverwogen keuzes maken voor goede en betaalbare zorg. Voor partijen die zelf onderzoek willen doen, stelt Vektis deze open data beschikbaar.

Indeling per zorgsoort
De Vektis open databestanden zijn onderverdeeld in de verschillende kostenrubrieken binnen de basisverzekering, zoals medisch-specialistische zorg, farmacie, GGZ, huisartsenzorg, hulpmiddelen, mondzorg (voor kinderen), paramedische zorg en kraamzorg. Deze zorgkosten zijn uitgesplitst naar geslacht en leeftijd.

Indeling op postcode en per gemeente
De informatie is beschikbaar op postcodeniveau (ingedeeld naar de eerste drie cijfers van de postcode) en op gemeenteniveau (op basis van de gemeentelijke indeling 2017). De bestanden zijn bovendien op geaggregeerd niveau, zodat de privacy gewaarborgd is en gegevens nooit herleidbaar zijn naar individuele personen, zorgverzekeraars en zorginstellingen. De bestanden bevatten geaggregeerde gegevens van alle verzekerden binnen de Zorgverzekeringswet.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!