Dr. Jeanine Roeters van Lennep kan van start met haar onderzoek naar de invloed van de vrouwelijke cyclus op hartklachten.

Ze haalde hiervoor veel meer geld op dan gepland.

Verdubbeling
De internist van het Erasmus MC slaagde erin om via crowdfunding ruim € 40.000 bij het publiek binnen te halen, waarna de Hartstichting dit bedrag verdubbelde. Het eindbedrag is nu € 82.826 geworden. Iedereen die haar heeft gesteund, kan een bedankje tegemoetzien, uiteenlopend van een persoonlijk bericht tot een healthy heart-middag, met een gezonde lunch en een yoga-les.   

Steun publiek
Roeters van Lennep wil de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren. Nu het streefbedrag binnen is, kan haar onderzoek, getiteld 'Heeft de vrouwelijke cyclus invloed op hartklachten?' later dit jaar beginnen. Eerst wordt gewerkt aan een app, die de menstruatiecylus bijhoudt. Is die klaar, dan opent de aanmelding om mee te doen aan de studie.

Heel belonend
Op de vraag of de werving veel tijd heeft gekost, antwoordt de internist: "Ja, ik had er een baan bij. Het was intensief, maar ook verrijkend om mijn onderzoek uit te leggen aan het publiek. Ik heb geprobeerd mensen enthousiast te maken om te investeren in deze studie. Dat is gelukt: 327 donateurs hebben een bijdrage gestort. Je moet je onderzoek inderdaad 'verkopen' en dat vind ik helemaal niet erg. Ik kreeg bij mijn presentaties veel warme reacties en allerlei goede tips."

Black box
Wetenschappelijke crowdfunding is 'heel erg van nu', vindt ze. "Mensen doneren, omdat ze in het onderzoek zelf geloven. Maar soms ook om mij persoonlijk, als onderzoeker, als mens. Normaal vraag je subsidie bij een fonds aan en maak je een kans van 1 op 10 om die te krijgen. Je stuurt je aanvraag in en die verdwijnt in een soort black box. Bij crowdfunding is dat niet zo, je hebt als onderzoeker meer vat op het eindresultaat."

Tweede editie
Dit was de tweede editie van de Hartstichting-crowdfunding voor innovatief onderzoek naar hart- en vaatzieken. Voor details: zie alle zeven gefinancierde projecten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!