De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de spoedprocedure van Holland Venture om revalidatiekliniek Ortius over te nemen goedgekeurd

Holland Venture mag verder met de overname van revalidatiekliniek Ortius. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de aanvragen voor een overname in een spoedprocedure goedgekeurd, zodat de continuïteit van zorg aan patiënten van Ortius geregeld kan worden.

Ortius is opgericht door een aantal zorgondernemers die voorheen zorg leverden voor revalidatie-instelling Ciran. Door de financiële problemen bij Ciran kregen de onderaannemers niet meer betaald en komt de continuïteit van hun zorgverlening nu in gevaar. Met Ortius willen zij nu een doorstart realiseren. De overname door en investering van Holland Venture is hiervoor noodzakelijk.

Wij kunnen een overname in een spoedprocedure goedkeuren als wij ervan uitgaan dat deze aan de wettelijke zorgvuldigheidseisen voldoet. De NZa toetst bij fusies in de zorg alleen of de procedure goed verlopen is, dus of partijen hun plannen hebben afgestemd met hun personeel, cliënten en andere belanghebbenden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Holland Venture mag verder met overname Ortius
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!