Het afgelopen half jaar zijn voldoende verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting De Trans, Leeuwerikenveld 5 in Emmen gestopt. De locatie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Eind oktober 2021 stelde de inspectie De Trans, locatie Leeuwerikenveld 5 onder verscherpt toezicht. De zorg die De Trans hier biedt voldeed toen niet aan de normen voor goede en veilige zorg.

Dit heeft De Trans gedaan
De Trans heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd op de thema’s: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Dit heeft een positief gevolg voor de rust en veiligheid in de woning. De zorgverleners zetten zich ten volle in voor het leveren van goede zorg en het team is gemotiveerd om te blijven verbeteren. 

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. De inspectie heeft er vertrouwen in dat De Trans dit de komende maanden zelfstandig kan doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie zal de vorderingen bij alle locaties van De Trans blijven volgen in het reguliere toezicht om zicht te houden op het effect van het verbeterplan binnen de hele MVG-keten bij De Trans.

Documenten
Espria Stichting De Trans Leeuwerikenveld 5 Emmen opheffen verscherpt toezicht april 2022
Espria Stichting De Trans Leeuwerikenveld 5 Emmen zakelijke weergave opheffen verscherpt toezicht april 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor De Trans in Emmen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 mei 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!