De overtreding kwam aan het licht na een handhavingsverzoek

De NZa geeft verzekeraar Zorg en Zekerheid een waarschuwing omdat zij wijzigingen in de zorginkoop van hulpmiddelen niet volgens de regels bekend maakten aan zorgaanbieders in 2018. De overtreding kwam aan het licht na een handhavingsverzoek. Zorg en Zekerheid, handelend onder de naam VRZ Zorginkoop, heeft bij de inkoop van hulpmiddelen te laat laten weten dat het inkoopproces tussentijds gewijzigd was. VRZ Zorginkoop is een inkoopcombinatie van zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid, ENO en ONVZ.

De NZa deed verschillende onderzoeken naar mogelijke overtredingen in het zorginkoopproces voor 2018. Daaruit blijkt dat zorgverzekeraarswijzigingen het zorginkoopbeleid soms niet tijdig, op de juiste plek en gemotiveerd bekend maken(artikel 7 van de Regeling transparantie Zorginkoopproces Zvw). Hierdoor kunnen zorgaanbieders onder druk worden gezet of niet weten waar ze aan toe zijn. We hebben hier al diverse waarschuwingen over afgegeven.

De NZa zal voor het huidige zorginkoopjaar strenger optreden tegen zorgverzekeraars die wijzigingen niet tijdig bekend maken. Dit kan bijvoorbeeld door een dwangsom of boete op te leggen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa waarschuwt ook Zorg en Zekerheid voor overtreden regels Zorginkoopproces
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!