8 september 2017 start voor alweer de vierde keer de campagne Stoptober ‘’28 dagen niet roken”!

Doel van Stoptober is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken. Rokers worden door bekende en onbekende Nederlanders, huisartspraktijken en ziekenhuizen, radiospots en social media uitgenodigd om mee te doen met deze stopactie. De Stoptober-app, de Facebookpagina en e-mailondersteuning helpen om het vol te houden. In 2014 deden ruim 38.000 mensen mee, in 2015 meer dan 70.000 en in 2016 53.000 deelnemers.

Waarom meedoen aan Stoptober?

Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.

Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.

Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden

Organisatie

Stoptober wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Wat kunt u doen als zorgprofessional?

U kunt deelnemen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende cliënten en een flyer meegeven. Vanaf 8 september kunnen alle materialen worden ingezet.

Materialen bestellen

De posters en flyers zijn dit jaar gratis te verkrijgen via de webshop van het Trimbos-instituut.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 13 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!