Patiënten moeten  vanaf 1 juli gaan bijbetalen, omdat de prijs boven de limiet van het Geneesmiddelenvergoedingsysteem (GVS) komt. Cliëntenorganisaties woedend

Fabrikant Essential Pharma verhoogt per 1 juli de prijs van Priadel (lithiumcarbonaat) 400 mg (100 stuks) van € 4,76 naar € 15,78 (exclusief btw). Patiënten moeten hierdoor vanaf 1 juli gaan bijbetalen, omdat de prijs boven de limiet van het Geneesmiddelenvergoedingsysteem (GVS) komt. De bijbetaling bedraagt € 11,02 (exclusief btw). Essential Pharma kocht in maart 2019 Priadel van fabrikant Sanofi.

Het geneesmiddel Camcolit (lithiumcarbonaat) nam Essential Pharma begin 2017 al over. Ook toen verhoogden ze de prijs van Camcolit tot het maximum wat volgens de Wet geneesmiddelprijzen (Wgp) is toegestaan. Sinds die tijd moeten patiënten op Camcolit al bijbetalen. De prijs van Priadel is nu vanaf juli hetzelfde als die van Camcolit.

Klik hier voor de patiëntenberichtgeving op Apotheek.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bijbetaling op Priadel per 1 juli
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 01 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!