Vanaf dinsdag 23 mei staan op Zorgprisma Publiek van Vektis de meest recente inzichten in het gebruik van dure geneesmiddelen.

Ook biedt de website een update van de informatie over zorg in gemeenten en een nieuw thema: geboortezorg. De inzichten zijn gebaseerd op zorgdeclaraties uit 2015.

Vektis geeft op Zorgprisma Publiek onder meer informatie over de kosten en de verstrekking van dure geneesmiddelen. Zo stijgen de kosten van dure geneesmiddelen elk jaar met 100 miljoen euro. Het gaat voornamelijk om geneesmiddelen tegen kanker en ontstekingsziekten zoals reuma. In 2015 waren de totale kosten voor geneesmiddelen in de apotheek en het ziekenhuis 6,2 miljard euro.

Het thema geboortezorg is nieuw op Zorgprisma Publiek. De website laat onder meer zien dat kraamzorg gemiddeld 1.650 euro kostte per vrouw in 2015. De gemiddelde leeftijd van de vrouw bij de bevalling was 31 jaar en er waren circa 27.000 keizersneden.

Het thema zorg in gemeenten op Zorgprisma Publiek biedt een compleet en uniek beeld van de zorg in gemeenten vanuit alle domeinen. Het thema bevat informatie over de Zorgverzekeringswet, de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet, de Wet langdurige zorg en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Vektis wil met deze informatie het gesprek en de samenwerking bevorderen en faciliteren tussen gemeenten en zorgverzekeraars.

Zorgprisma Publiek
Zorgprisma Publiek biedt inzichten, feiten, cijfers en interactieve informatie bij een groot aantal zorgthema’s. Naast de updates van bestaande thema’s voegt Vektis ook regelmatig nieuwe thema’s toe. Kijk voor meer informatie op www.zorgprismapubliek.nl.

Vektis
Zorgprisma Publiek is een website van Vektis. Vektis analyseert het gebruik, de kosten en de kwaliteit van de zorg en levert inzichten die goede zorg betaalbaar helpen te houden.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!