Schoonmaken en handen wassen met water en zeep is meestal voldoende

Desinfecterende middelen voor handen of het huishouden bevatten stoffen die werkzaam zijn tegen micro-organismen. Voor een goede hygiëne en het voorkomen van infecties is het gebruik van deze middelen meestal niet nodig. Schoonmaken en handen wassen met water en zeep is voldoende. In enkele gevallen kan het gebruik van desinfecterende middelen wel aangeraden worden door een arts of specialist. Lees dan de gebruiksaanwijzing en let op de inwerktijd.

In 2001 en in 2016 heeft de Gezondheidsraad adviesrapporten uitgeven over het zorgvuldig gebruik van desinfecterende middelen. Op basis van de rapporten van de Gezondheidsraad heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een webpagina en informatieve flyer ontwikkeld. Hierin staan adviezen voor persoonlijke hygiëne en voor het gebruik van desinfecterende middelen in het huis. Hierdoor zijn de adviezen van de Gezondheidsraad beter bereikbaar voor consumenten.

Naar aanleiding van het Gezondheidsraad adviesrapport uit 2016 heeft de NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit haar onderzoek gepubliceerd of handdesinfectiemiddelen voldoen aan de wettelijke eisen. Kijk op de site van de NVWA welke desinfectiemiddelen voldoen.

Meer informatie
Zorgvuldig gebruik van desinfecterende middelen in huis
Flyer Zorgvuldig schoonmaken in huis
Naar de site van de NVWA


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgvuldig gebruik van desinfecterende middelen in huis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 apr 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!