Al geruime tijd werken het Maastricht UMC+ en Radboudumc intensief en succesvol samen

Dankzij subsidie uit het Academisch Alliantie Fonds krijgen 21 onderzoeksprojecten van het Maastricht UMC+ en Radboudumc een financiële impuls van (maximaal) zo’n 100.000 euro. Dat werd onlangs bekend gemaakt tijdens een digitale bijeenkomst in aanwezigheid van Helen Mertens (bestuursvoorzitter Maastricht UMC+) en Bertine Lahuis (bestuursvoorzitter Radboudumc). In totaal werden maar liefst 89 projectvoorstellen ingediend. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Christine de Die (voorzitter Stafconvent Maastricht UMC+) en Ewoud van Dijk / Katrien Grünberg (voorzitters Stafconvent Radboudumc), had als taak om de voorstellen te beoordelen.

Al geruime tijd werken het Maastricht UMC+ en Radboudumc intensief en succesvol samen. Een samenwerking die in 2018 bestuurlijk is bekrachtigd onder de naam Academische Alliantie. Door op deze manier structureel nauwer samen te werken en elkaars kennis en expertise te delen en aan te vullen, wordt het zorgaanbod in beide regio’s vergroot en verbeterd.

Innovatiekracht
Om de innovatiekracht van de beide umc’s te onderstrepen, is in de zomer van 2019 het initiatief genomen voor het oprichten van het Academische Alliantie Fonds. Daarin is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor initiatieven die bijdragen aan een verdere versterking van de strategische samenwerking tussen de beide organisaties. Mertens: “Met het fonds beogen we om innovatie en klinisch wetenschappelijk onderzoek in de Academische Alliantie te stimuleren en zichtbaar te maken. Het geeft tevens een impuls aan de carrière van onze talentvolle onderzoekers en zorginnovators.”

Overweldigende respons
Uiteindelijk zijn er maar liefst 89 aanvragen ingediend, waarvan er 21 zijn gehonoreerd. Binnen alle projecten vindt samenwerking plaats tussen de beide umc’s. De onderzoeksthema’s variëren van eHealth en genetica tot verpleegkundige en lifestyle interventies. “Een overweldigende respons die onze innovatiekracht en de wil om verbindingen te leggen nog maar eens extra benadrukken”, zegt Lahuis. “Het zijn ook stuk voor stuk projectvoorstellen van een kwalitatief hoog niveau. Duidelijk gericht op verbinding, zeer divers qua inhoud en met deskundigen vanuit verschillende afdelingen en specialismen en vanuit verschillende perspectieven.”

Een overzicht van de gehonoreerde projecten is hier te vinden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Maastricht UMC+
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 21 onderzoeksprojecten van start dankzij Academisch Alliantie Fonds
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 10 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!