Dat moet nieuwe aanknopingspunten bieden voor gerichte medische behandeling van de ziekte die het virus veroorzaakt

Bioinformatici en systeembiologen van het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht hebben bijna een half miljoen euro van ZonMw ontvangen voor het verder in kaart brengen van het moleculaire werkingsmechanisme van het coronavirus. Dat moet nieuwe aanknopingspunten bieden voor gerichte medische behandeling van de ziekte die het virus veroorzaakt.

Met de toegekende subsidie gaan de wetenschappers het door hen opgezette kennisplatform WikiPathways verder uitbreiden. Op dit platform worden de moleculaire processen van het coronavirus in kaart gebracht en gevisualiseerd op basis van wetenschappelijke data van over de hele wereld. De kennis wordt toegankelijk gemaakt voor onderzoekers en continu up-to-date gehouden met de laatste wetenschappelijke inzichten. Om op die manier het proces van medicijnontwikkeling voor de verschillende fasen van COVID-19 te ondersteunen.

Naast het uitbreiden van het bestaande kennisplatform wordt de software verbeterd om virus-mens interacties binnen relevante moleculaire processen beter te beschrijven, zodat computers ze zelf kunnen gebruiken en analyseren. Het derde aspect richt zich op de ontwikkeling van automatische analyse procedures gebruikmakend van de constante instroom van nieuwe kennis, experimenten en klinische data.

Lees meer over het onderzoek en hoe de wetenschappers het moleculaire werkingsmechanisme van het coronavirus in kaart brengen in een eerder nieuwsbericht.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Maastricht UMC+
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bijna half miljoen subsidie voor beter begrip coronavirus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 22 jul 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!