280.000 mensen dementievriendelijk, net zoveel als het aantal mensen met dementie

Nederland telt zo’n 280.000 mensen met dementie. Inmiddels heeft eenzelfde aantal mensen zich geregistreerd als dementievriendelijk. Dat deden zij op de website van Samen dementievriendelijk, een programma geïnitieerd door Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Het programma ging in 2016 van start met als doel Nederland dementievriendelijker te maken.

Met de 280.000ste registratie bereikt Samen dementievriendelijk een belangrijke mijlpaal. Julie Meerveld van Alzheimer Nederland: “Naast iedere persoon met dementie staat nu iemand die iets voor hem of haar wil betekenen. Dat is hartstikke belangrijk voor mensen met dementie; zo kunnen zij zo lang mogelijk gewoon mee blijven doen.”

Steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met dementie

Verwacht wordt dat aantal mensen met dementie door de vergrijzing de komende decennia verdubbelt naar een half miljoen. Er zijn dus steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met mensen met dementie. Bijvoorbeeld kappers, tandartsen, winkel-, horeca- of bankpersoneel, maar ook vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes. Voor al deze doelgroepen biedt Samen dementievriendelijk trainingen, zowel online als op locatie. Sinds de start van het programma is er 165.000 keer een online training gevolgd en zijn er 1.400 trainingen op locatie gegeven.

Campagne Zien is 1 … Doen is 2!

Om steeds meer Nederlanders bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie is op dit moment de commercial Zien is 1... Doen is 2! te zien op televisie en online. In het filmpje zie je dat mensen vaak niet weten hoe ze moeten reageren wanneer ze iemand tegenkomen met dementie. Het doen van een training kan dit ongemak verhelpen. Het komende jaar blijft Samen dementievriendelijk campagne voeren.

Samen dementievriendelijk is initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS in het kader van het Deltaplan Dementie. Het doel is om Nederland dementievriendelijker te maken en mensen meer kennis en vaardigheden te geven in het omgaan met mensen met dementie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Samen dementievriendelijk
  • Bron bij dit artikel: : Hella van der Schoot / Samen dementievriendelijk
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 280.000 mensen dementievriendelijk, net zoveel als het aantal mensen met dementie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 nov 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!