De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Beweging 3.0 opgeheven.

De zorgaanbieder uit Amersfoort heeft hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg. De resultaten daarvan zijn duidelijk zichtbaar. Dat geeft de inspectie voldoende vertrouwen om het verscherpt toezicht op te heffen.

Tijdens het verscherpt toezicht lette de inspectie vooral op drie onderwerpen: persoonsgerichte zorg, kennis en kunde van medewerkers en sturen op kwaliteit en veiligheid. Op al deze punten zag IGZ tijdens bezoeken dat Beweging 3.0 nu duidelijk beter scoort. Medewerkers en management werkten eensgezind aan de verbeteringen.

Een voorbeeld van wat nu beter gaat is het omgaan met onbegrepen gedrag door dementie. Medewerkers en verschillende deskundigen zorgen samen met de familie dat ze de behoefte van de cliënt beter in beeld hebben. Daardoor ervaren cliënten een prettigere en begripvolle en leefomgeving.

Medewerkers krijgen nu voldoende steun van de leiding om de zorg verder te verbeteren waar dat nodig is. Zij betrekken daarbij ook bewoners en hun vertegenwoordigers. Die zijn over het algemeen tevreden over de zorg. De raad van bestuur maakte een plan voor alle verbeteringen en stuurt daar ook op.

Vervolg
Beweging 3.0 moet de kwaliteit van zorg goed blijven volgen en waar nodig steeds verder verbeteren. De inspectie verwacht uiterlijk 1 april 2018 een rapportage over de voortgang daarvan.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!