Lobie Care heeft de zorg aan alle cliënten al voor het faillissement overgedragen aan andere aanbieders

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Lobie Care beëindigd. De Utrechtse thuiszorgaanbieder is failliet verklaard en kan dus geen zorg meer verlenen. Lobie Care heeft de zorg aan alle cliënten al voor het faillissement overgedragen aan andere aanbieders.

Dit was er aan de hand
Op 14 februari 2023 gaf de inspectie Lobie Care een aanwijzing. Lobie Care moest binnen 3 weken alle cliënten zorgvuldig overdragen. Ook mocht de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten meer aannemen. De zware maatregel was nodig omdat de inspectie na een eerdere aanwijzing en een last onder dwangsom nog steeds grote risico’s voor de cliënten zag. Pas als Lobie Care zou voldoen aan de normen voor goede zorg, mocht de aanbieder weer cliënten aannemen.

Dit heeft Lobie Care gedaan
Lobie Care heeft binnen de gestelde termijn alle cliënten zorgvuldig overgedragen aan andere zorgaanbieders. Op 24 mei is Lobie Care failliet verklaard. Dit betekent dat Lobie Care ook geen zorg meer gaat verlenen.

Hoe nu verder
Met het faillissement is de zorgverlening definitief beëindigd. Lobie Care is niet langer een zorgaanbieder in de zin van de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Daarmee is de aanwijzing komen te vervallen.

Documenten
Einde aanwijzing februari 2023, Lobie Care, Utrecht, augustus 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Lobie Care in Utrecht, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 sep 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!