Tijdens het Kamerdebat over de thuiszorg op 28 maart plaatsten het CDA, de SP en D66 kritische kanttekeningen bij het hulpmiddelenbeleid van zorgverzekeraars

De Tweede Kamer verzoekt minister Kuipers (VWS) om met zorgverzekeraars te verkennen of de verstrekking van incontinentie-, stoma- en verbandmaterialen aan patiënten weer via de apotheek plaats kan vinden. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer schaart zich achter een motie van het CDA en de SP die daartoe oproept. Volgens de aangenomen motie zou er opnieuw moeten worden uitgegaan van de kennis en kunde binnen de eerstelijnszorg.

Tijdens het Kamerdebat over de thuiszorg op 28 maart plaatsten het CDA, de SP en D66 kritische kanttekeningen bij het hulpmiddelenbeleid van zorgverzekeraars. Als inzet voor de gesprekken tussen de minister en zorgverzekeraars ziet de Kamer graag dat het hulpmiddelenbeleid wordt gewijzigd. Eerder gaf de bewindspersoon aan ook in overleg te treden met zorgverzekeraars over het inkoopbeleid van geneesmiddelen. Die toezegging deed de bewindspersoon tijdens een recent Kamerdebat over het geneesmiddelenbeleid.

Eerder wees ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zorgverzekeraars op de problematiek rondom de hulpmiddelenvoorziening. De NZa ontvangt namelijk signalen dat verzekerden in acute situaties hun hulpmiddel niet op tijd krijgen geleverd, of niet functioneert. ‘Wij verwachten dat zorgverzekeraars openstaan voor input van patiëntenverenigingen, verzekerden of zorgaanbieders’, aldus de NZa. Ook de KNMP voert momenteel deze gesprekken met ZN.

Lees de aangenomen motie over het hulpmiddelenbeleid op de site van de KNMP

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 10 apr 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!