Zeker in de Zorg heeft aangegeven al gestart te zijn met het aanbrengen van verbeteringen in de organisatie

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Zeker in de Zorg bv (een thuiszorgorganisatie in Delft, Zoetermeer en omgeving) een aanwijzing gegeven. De zorgaanbieder moet binnen vier maanden de kwaliteit van zorg verbeteren.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ziet dat het bij Zeker in de Zorg, die zo’n vijftig cliënten heeft, ontbreekt aan een aantal belangrijke randvoorwaarden voor goede en veilige zorg. De inspectie stelt structurele gebreken vast in de geboden thuiszorg.

Er zijn tekortkomingen op de vijf onderzochte thema’s: cliënt centraal, integrale zorg, veilige zorg  thuis, professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en sturen op kwaliteit. Dit zijn thema’s uit het zogeheten toetsingskader ‘Toezicht op de zorg thuis’. Daarin zijn de normen opgenomen waaraan de inspectie de kwaliteit van de zorg afmeet.

Zeker in de Zorg heeft aangegeven al gestart te zijn met het aanbrengen van verbeteringen in de organisatie. Vanwege de ernst van de situatie vindt de inspectie een aanwijzing toch noodzakelijk. Er is sprake van grote risico’s voor de cliënten.

Hoe nu verder?
Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie Zeker in de Zorg dwingt om een einde te maken aan de ernstige situatie. De organisatie krijgt vier maanden de tijd om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Ook mag de zorgaanbieder niet meer nieuwe cliënten aannemen dan het aantal waaraan zij al zorg verleent, totdat de verbeteringen zijn doorgevoerd. Als Zeker in de Zorg niet aan de aanwijzingen voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Zeker in de Zorg B.V. Delft augustus 2019 aanwijzing
Zeker in de Zorg B.V. Delft juli 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Zeker in de Zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 aug 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!