Melius Zorg heeft onvoldoende vooruitgang geboekt, aldus de inspectie. De hulp die Melius biedt is niet afdoende

Melius Zorg in Den Haag moet uiterlijk maandag 13 november alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bekendgemaakt.

Melius Zorg biedt ambulante hulp en verblijf met intensieve begeleiding aan jongeren en jonge moeders met een lichte verstandelijke beperking met jonge kinderen. Eerder dit jaar kreeg Melius al een opnamestop en eisten de jeugdinspecties in een aanwijzing dat de instelling uiterlijk 1 september aan de wettelijke eisen zou voldoen.

De zorgaanbieder heeft onvoldoende vooruitgang geboekt, aldus de inspectie. De hulp die Melius biedt is niet afdoende, het personeel heeft te weinig zicht op de aanwezigheid van cliënten en bezoekers, er zijn geen goede afspraken over veiligheidsrisico's en er is te weinig geschoold personeel.

Zolang de organisatie niet voldoet aan de wettelijke eisen mag zij geen hulp meer verlenen. Doet Melius dat wel, dan legt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een dwangsom op van 10 duizend euro per maand, met een maximum van 40 duizend euro.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Melius Zorg moet cliënten overdragen
  • Datum: 28 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!