De fiets in Nederland beleeft een revival.

Dat zei minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) bij de opening Velo-city, het grootste fietscongres van de wereld. In een toekomst van slimmer, schoner en soepeler vervoer, speelt de fiets een belangrijke rol.

Daarom heeft het Rijk met regionale overheden en maatschappelijke organisaties een nieuwe fietsagenda

2017-2020 opgesteld. Meer veiligheid, beter verbonden steden en in tien jaar tijd 20 procent meer kilometers op de fiets. Schultz sprak op Velo-city, het fietscongres waar 1500 professionals elkaar tot en met 16 juni treffen in de regio Arnhem-Nijmegen.

De fiets
Meer dan een kwart van alle verplaatsingen in Nederland gaat per fiets en gemiddeld fietst iedere Nederlander zo’n 1000 kilometer per jaar. We hebben meer fietsen - ruim 22 miljoen stuks - dan inwoners, ongeveer 17 miljoen mensen. Tegenwoordig is een op de drie verkochte fietsen een e-bike.

Velo-city
Het thema van Velo-city is dit jaar 'the freedom of cycling'. Op de laatste congresdag wordt de European Cycling Strategy aan eurocommissaris Bulc aangeboden. Dit is het ontwerp van de Europese strategie voor de komende jaren om fietsen een belangrijkere rol te geven.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!