Vitamine D, mineralen en zware paracetamol blijven in het basispakket 2018.

Dat blijkt uit het pakketbesluit 2018 waarmee de ministerraad op 19 mei 2017 heeft ingestemd. Het Zorginstituut heeft in december aan de inmiddels demissionaire minister van VWS geadviseerd om deze middelen niet langer te vergoeden.

De KNMP heeft zich de afgelopen maanden sterk ingezet voor handhaving van de vergoeding. En blijft dit dossier intensief volgen. Samen met partners, zoals seniorenorganisatie KBO-PCOB, Ephor en Reumafonds, heeft de KNMP haar zorgen geuit bij het ministerie van VWS en de Tweede Kamer over de consequenties om diverse receptplichtige vitaminen, mineralen en paracetamol uit het GVS te laten stromen.

De organisaties vrezen dat uitstroom van deze aangetoond (kosten)effectieve middelen uit het verzekerd pakket zal leiden tot therapieontrouw. Waar dit juist voor ouderen en chronisch zieken van groot belang is.

Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket in 2018. Wel komt er een behandeling bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed.

In juni stelt de Tweede Kamer het basispakket definitief vast. Kabinet en Tweede Kamer buigen zich jaarlijks over de samenstelling van het basispakket.

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!