Nog niet alle wijzigingen zijn bekend

Veranderingen basispakket zorgverzekering 2022
Vanaf 1 januari 2022 wordt het basispakket uitgebreid met:

Vergoeding van verblijf in de buurt van het expertziekenhuis bij CAR-T-celtherapie. Dit geldt voor patiënten die verder dan 1 uur wonen van een ziekenhuis dat deze behandeling aanbiedt;
Declareren van elektriciteitskosten bij ademhalingsondersteuning.
De hoogte van het eigen risico blijft € 385.

Hoogte eigen bijdrage voor zorg in 2022
Bekijk de eigen bijdrage 2022 voor sommige ziektekosten uit het basispakket. 
De maximaal eigen bijdrage voor medicijnen blijft € 250.

Verbod op rookruimten op de werkplek
Vanaf 1 januari 2022 zijn rookruimten op de werkplek niet toegestaan. In de horeca, openbare gebouwen en in de semi-publieke sector (zoals ziekenhuizen en stations) waren rookruimtes eerder al verboden.

Verbod op alle sigarettenautomaten
Vanaf 1 januari 2022 is er een verbod op alle sigarettenautomaten, bijvoorbeeld in cafés en snackbars. Door het verbod op sigarettenautomaten is de verkoop van tabak in de meeste horeca verboden vanaf 1 januari. Het verbod is een van de maatregelen om roken te ontmoedigen.

Beschermd wonen wordt een taak van alle gemeenten
Vanaf 1 januari 2022 nemen alle gemeenten in een regio samen beslissingen als het gaat om beschermd wonen voor de eigen inwoners. Beschermd wonen is een woonvorm met begeleiding voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Het doel is dat zij zoveel mogelijk in de eigen gemeente en als het kan, thuis kunnen blijven wonen met passende ondersteuning.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wat verandert er voor u in 2022?
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 11 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!