Het is natuurlijk niet zo dat een fietshelm elk letsel kan voorkomen, maar de kans erop wordt wel kleiner

Op woensdag 10 april is het de Dag van de Fietshelm. Om 10.00 uur wordt in de centrale hal de dag afgetrapt door neuroloog-somnoloog Myrthe Boss en wethouder van de gemeente Ede Peter de Pater. Tijdens deze aftrap wordt ook de kortingsactie van de provincie Gelderland gelanceerd.

Myrthe Boss benadrukt het belang van een landelijke dag van de fietshelm: ‘Zo’n dag helpt heel erg om de fietshelm normaler te maken. Het is belangrijk dat het gesprek erover met elkaar wordt gevoerd. We zien dat de cijfers met verkeersslachtoffers in de laatste jaren gestegen zijn en dat een groot aantal van die mensen hersenletsel heeft. Als je op de je hoofd valt wordt de eerste klap opgevangen door je schedel, maar hersenen zijn een zacht weefsel dat heel kwetsbaar is. Die helm is een extra barrière tussen de weg en je hersenen. Het is natuurlijk niet zo dat een fietshelm elk letsel kan voorkomen, maar de kans erop wordt wel kleiner.’ Lees hier het hele interview

Kom langs in de centrale hal
De centrale hal staat vandaag in het teken van de Dag van de Fietshelm. Zo is er een fietsparcours voor kinderen onder leiding van Sportservice de Vallei, is de Fietsersbond/Doortrappen aanwezig en kan je terecht bij Trek Bikes. Het programma in de centrale hal duurt van 10.00 -  16.00 uur.  

Kortingsactie provincie Gelderland
Wie vanaf woensdag 10 april een goedgekeurde fietshelm bij een van de ruim 170 deelnemende fietsenwinkels in Gelderland koopt, krijgt 25 euro korting. De actie loopt t/m 31 augustus 2024 of zolang de voorraad strekt. Met deze actie wil provincie Gelderland zorgen dat de oudere fietser zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen.

Winactie voor kinderen
Kinderen maken kans op een fietshelm die mede mogelijk is gemaakt door ABUS. Hiervoor is een speciale kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten liggen op diverse plekken in het ziekenhuis en is hier te downloaden. In de centrale hal staat een groene bak waar kleurplaten t/m woensdag 17 april ingeleverd kunnen worden.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ‘Met de fietshelm wordt de kans op hersenletsel kleiner’
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!