Kortgeleden waren er positieve berichten over een nieuwe longfibroseremmer in de media.

De Galapagos studie heeft een mogelijk nieuw medicijn onderzocht voor mensen met Ideopatische Pulmonale Fibrose (IPF). De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar er is nog veel onderzoek nodig in grotere groepen patiënten.

Longfibrose is een toenemende ziekte die zorgt voor littekenvorming in de longen. Het kan veel oorzaken hebben, zoals blootstelling aan schadelijke stoffen. Het kan ook erfelijk zijn. Als de oorzaak onbekend is dan spreken we over idiopathische pulmonale fibrose (IPF).

Stabieler

Antifibrotische medicijnen kunnen ervoor zorgen dat de longfunctie minder snel achteruitgaat, zodat de ziekte wordt geremd en stabieler wordt. Helaas kunnen deze medicijnen longfibrose niet genezen. Op dit moment zijn de medicijnen nog niet op de markt en kunnen nog niet worden voorgeschreven. Gelukkig zien steeds meer bedrijven in hoe belangrijk het voor de patiënten met longfibrose is dat er gezocht wordt naar goede medicijnen. Een longtransplantatie is voor nu de enige oplossing voor sommigen, want dit is niet voor iedereen geschikt.

Meer informatie?

Heeft u zelf IPF en wilt u meer informatie? Lees meer op www.longfibrose.nl. Ook kunt u uw vragen bespreken met uw longarts. Uw longarts kan u misschien vertellen of deze medicijnen geschikt voor u kunnen zijn of dat er onderzoeken zijn waar u misschien aan mee kunt doen.

Bron: Longfonds


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 16 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!