Zonnehoeve Zeewolde CV verleent geen zorg meer volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz)

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Zonnehoeve Zeewolde CV beëindigd. In de aanwijzing uit november 2023 stond dat Zonnehoeve Zeewolde CV de zorg moest verbeteren. Op 5 maart moest de zorgboerderij direct de zorgverlening stoppen omdat er grote risico’s waren voor de cliënten. Door het bevel van 5 maart moest Zonnehoeve alle cliënten overdragen. Inmiddels zijn er geen cliënten meer op het terrein die zorg krijgen waar de inspectie toezicht op houdt (volgens de Wet langdurige zorg, Wlz). Daardoor vervalt ook de aanwijzing.

Dit is er aan de hand
Op 21 november 2023 gaf de inspectie Zonnehoeve Zeewolde CV een aanwijzing. De zorgboerderij moest binnen 4 maanden voldoen aan de normen voor goede zorg. Op 5 maart 2024 legde de inspectie een bevel op. Zonnehoeve Zeewolde CV moest onmiddellijk de zorgverlening stoppen omdat er geen professionele begeleiding meer was. Daarmee was er een acuut risico voor de cliënten, die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Een dag later heeft het zorgkantoor een andere zorgaanbieder aangesteld die tijdelijk zorg verleende aan de cliënten die toen nog op het terrein van Zonnehoeve Zeewolde CV verbleven. Inmiddels hebben die cliënten een andere plek en andere zorg gevonden.

Hoe nu verder
Zonnehoeve Zeewolde CV verleent geen zorg meer volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Ook is de zorgaanbieder niet van plan opnieuw met zorgverlening te gaan starten. Daarom is de aanwijzing van de inspectie gestopt. 

Documenten
Instellingsrapport Zonnehoeve Zeewolde, maart 2024
Einde aanwijzing Zonnehoeve Zeewolde, maart 2024

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor zorgboerderij Zonnehoeve in Zeewolde, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!