Websites van zorgverzekeraars zijn vaak onduidelijk. Lang niet alle informatie is te vinden!

Patiënten vinden op de website van hun zorgverzekeraar lang niet alle informatie waar ze naar op zoek zijn. En vijftien procent van de mensen vindt helemaal geen informatie.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Patiëntenfederatie Nederland in december deed. De federatie liet ruim zevenhonderd patiënten gericht naar informatie zoeken op de websites van zorgverzekeraars.

Vier op de tien zoekers kon geen informatie vinden over het persoonsgebonden budget. En over het inkoopbeleid van de zorgverzekeraar werd vaak geen informatie gevonden. 
Vijftien procent vond ook geen eenvoudige informatie, bijvoorbeeld over de vraag welk ziekenhuis is ingekocht.
 
De zorgverzekeringskaart kon door bijna een derde van de ervaren zoekers op internet niet worden gevonden. Die kaart geeft (aankomende) verzekerden op eenvoudige wijze informatie over de verzekering.

De Patiëntenfederatie roept zorgverzekeraars op hun websites beter toegankelijk te maken en gebruikers te betrekken bij verbeteringen van de sites.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Website zorgverzekeraar voor patiënt vaak nog zoekplaatje
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!