Onze kinderen worden verleid door een industrie die hen nodig heeft als toekomstige klanten, ter vervanging van dode rokers

Al decennialang maakt de tabaksindustrie mensen zo jong mogelijk verslaafd aan nicotine. Eerst deden ze dat op een sluwe wijze met sigaretten en nu doen ze dat met vapes. Maar ze vertellen niet hoe slecht vapen voor de gezondheid is.

Als kinderlongartsen, verpleegkundig specialisten en kinderlongverpleegkundigen van het Regionaal Astma en Allergie Centrum voor Kinderen (RaacK), maken wij ons als zorgprofessional én ouder grote zorgen over de populariteit van vapes onder jongeren. En met ons honderden artsen.

We vinden dat alle ouders in Nederland het recht hebben om deze vier feiten te kennen:
1. Uit veel vapes komt meer giftige en verslavende nicotine dan uit een heel pakje sigaretten;
2. Nicotine verstoort de ontwikkeling van de hersenen en dat is onherstelbaar;
3. Nicotine vergroot de kans op verschillende psychische problemen;
4. Vapende jongeren gaan drie keer zo snel sigaretten roken.

Onze kinderen worden verleid door een industrie die hen nodig heeft als toekomstige klanten, ter vervanging van dode rokers. Als het aan ons ligt komt daar zo snel mogelijk een einde aan.

Voor meer informatie kijk op artsenslaanalarm.nl

Verspreid bovenstaande feiten, zo kunnen we samen onze kinderen beschermen.

Bron: Radboudumc


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vapen, een ernstig gezondheidsrisico
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!