Het vaccin van Novavax is een zogenoemd eiwitvaccin

Vanaf 3 november kunnen volwassen vanaf 18 jaar kiezen voor Novavax als herhaalprik tegen corona. Novavax is een alternatief voor mensen die geen herhaalprik met een mRNA vaccin of het vectorvaccin Janssen kunnen of willen krijgen. Een vaccinatie met de herhaalprik van Novavax kan alleen op afspraak via telefoonnummer 0800-0174.

Eiwitvaccin
Het vaccin van Novavax is een zogenoemd eiwitvaccin. Op coronavaccinatie.nl/novavax leest u meer informatie.

Speciaal telefoonnummer
Het Novavax-vaccin is niet op alle GGD-locaties beschikbaar. Vanaf vandaag is het mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Voor Novavax is een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 0800-0174. Via dit nummer wordt ook informatie gegeven over de dichtstbijzijnde locatie waar men een herhaalprik met Novavax kan halen.

Interval
Is de basisserie ook met Novavax gegeven, dan moet er minimaal 6 maanden tussen de laatste prik uit de basisserie en de herhaalprik zitten. Bij alle andere basisserievaccins volstaat het gebruikelijke interval van minimaal 3 maanden tot aan de Novavax herhaalprik.

Vragen of twijfels?
Mensen met vragen of twijfels kunnen deze vooraf telefonisch of via chat bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional via 0800-7707707 of vragenovercorona.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: GGD GHOR
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : GGD GHOR
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: GGD’en starten met herhaalprik Novavax voor volwassenen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!