Congressen & events


Hieronder een overzicht met congressen en evenementen m.b.t. de Nederlandse zorgsector. Deze events worden door derden georganiseerd. Neem bij vragen a.u.b. contact op met de organisator.
Een opleiding of congres aanbieden?, klik hier voor meer informatie.
31
mei
2017

31-05-2017 12:00 pm -5:00 pm
Universiteit Groningen
Universiteit Groningen
Nettelbosje 2, 9747 AE Groningen, Nederland Groningen, Groningen 9747 AE Netherlands

Met de toenemende kennis op het gebied van gezondheid en ziektebestrijding worden er in de wereld van geneesmiddelen grote vooruitgangen geboekt. Er komen steeds meer nieuwe én betere medicijnen op de markt die perspectief bieden voor patiënten met ernstige aandoeningen. Gezien de stevige prijskaartjes die aan bepaalde groepen geneesmiddelen hangen, stijgen de medicijnuitgaven in ons land aanzienlijk. De maatschappelijke vraag ‘hoe houden we de medicijnkosten binnen het budget’, is daarmee een zeer actuele kwestie. Op woensdag 31 mei organiseren het Centre of Expertise Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een gezamenlijk voorjaarssymposium. Vooraanstaande sprekers uit de zorgsector komen dan bijeen om de discussie aan te gaan rondom het thema ‘dure medicijnen’. Sprekers zijn onder andere Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc en Bart Benraad,Programmamanager Dure Geneesmiddelen van Zorgverzekeraars Nederland. U bent van harte welkom om dit symposium bij te wonen!

01
juni
2017

01-06-2017
ARISTO AMSTERDAM
ARISTO AMSTERDAM
Teleportboulevard 100

Het aantal vechtscheidingen is de laatste jaren explosief gestegen tot ca 15 procent van het totaal aantal scheidingen. Het wordt steeds duidelijker wat de korte en lange termijn impact van vechtscheidingen is op thuiswonende kinderen. Zo wordt het o.a. gerelateerd aan problemen op school, emotionele problemen, crimineel gedrag en op latere leeftijd problemen in eigen relaties. Hoe kunnen we er voor zorgen dat het conflict tussen scheidende ouders minder hoog oploopt en kinderen een stem geven? 

09
juni
2017

09-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten krijgen regelmatig te maken met slachtoffers van geweld. Zowel in het ziekenhuis, de thuiszorg, een gevangenis, een asielzoekerscentrum en op de ambulance kun je betrokken raken bij geweldszaken, en kun je een grote bijdrage leveren aan het signaleren en documenteren van bijvoorbeeld kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Toch wordt mishandeling te vaak over het hoofd gezien. Zou jij niet ook veel beter willen leren “kijken”? Wanneer zijn letsels eigenlijk verdacht? En welke oorzaken kunnen eraan ten grondslag liggen?

10
juni
2017

10-06-2017
Buitenplaats Vaeshartelt
Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 9

De 6e Lipoedeemdag en tevens laatste vindt plaats in Buitenplaats Vaeshartelt aan de rand van Maastricht. Met lezingen over : Lipoedeem, Oorzaken van overgewicht (hormonen, stress) , Manuele Quadrivas Therapie, Liposuctie, Beweging, Jezelf presenteren.  Daarnaast stands met informatiemateriaal en hulpmiddelen. Wij zijn er als een blok voor gevallen… Wie weet knopen jullie er een weekendje Maastricht aan vast? 

15
juni
2017

15-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. Want als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en angstig voelen, dan zit jij aan hun bed, houdt hun hand vast en troost ze. Jij brengt die verwarde patiënt naar het juiste bed, verwarmt melk voor wie niet kan slapen en vangt familie op die waakt bij hun dierbare. Bijna onzichtbaar, maar elke nacht dichtbij. Tijdens het Nachtcongres steken we alle verpleegkundigen en verzorgenden die (soms of regelmatig) in de nachtdienst werken een hart onder de riem en besteden we aandacht aan specifieke zaken en situaties waar je tijdens je nachtdienst tegenaan kunt lopen

20
juni
2017

20-06-2017
ARISTO UTRECHT
ARISTO UTRECHT
Brennerbaan 150

Het Leids Congres Bureau nodigt uit om deel te nemen aan de 5e landelijke studiedag Onbegrepen gedrag bij dementie op 20 juni in Utrecht. Ouderen met dementie kunnen onbegrepen en moeilijk hanteerbaar gedrag vertonen. Om te komen tot een structurele positieve gedragsverandering, is het belangrijk om na te gaan welke factoren invloed hebben op het ontstaan en voortduren van probleemgedrag. Dit kunnen interne factoren zijn, maar de omgeving speelt hierin ook een belangrijke rol. 

21
juni
2017

21-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Het wezen van het vakgebied van de psychiatrie gaat over emoties, gedachten en gedragingen: over pijn, verlies en verdriet en hoe we daar als mensen mee omgaan. Het is de opdracht van de psychiatrie om de mens met psychische problemen te begrijpen in zijn eigen omgeving. Hiertoe is inzicht in zijn of haar persoonlijke situatie en geschiedenis essentieel: Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij geleerd? Hoe heeft hij zich ontwikkeld tot wie hij is? Welke biologische factoren (brein en genen) spelen een rol? 

27
juni
2017

27-06-2017
De Observant
De Observant
Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort, Nederland

Veel escalaties of problematisch gedrag (agressie, automutilatie of andere extreme uitingen van sociaal-emotionele stress) bij LVB-cliënten met multi-problematiek hoeven niet te ontstaan als je ze in een vroeg stadium herkent en er adequaat op in kunt spelen. Er is veel behoefte aan praktische kennis over hoe je dit in praktijk kunt doen. 

28
juni
2017

28-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

‘Over de schutting’: van handelingsverlegenheid naar verpleegkundige verantwoordelijkheid

We doen het zelf natuurlijk nooit, maar collega’s helaas wel: mensen met ingewikkelde problemen of moeilijk gedrag ‘over de schutting gooien’. Dit zien we in de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en ook in de ouderenzorg/psychogeriatrie. Soms weten we als verpleegkundigen maar moeilijk met deze ingewikkelde problematiek om te gaan. Vanuit ‘handelingsverlegenheid’ trekken we onze handen van iemand af en leggen de verantwoordelijkheid bij collega’s, bij een ander team, bij een andere instelling of bij de familie.

22
sept
2017

22-09-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden

Het aantal suïcides en suïcidepogingen blijft ieder jaar toenemen, gemiddeld maken vijf mensen per dag zelf een einde aan hun leven. Suïcide is daarmee een van de meest voorkomende doodsoorzaken, vooral onder jongeren. De kans dat jij iemand verpleegt of verzorgt die suïcide overweegt, is groot. Juist jíj kunt een belangrijke bijdrage leveren aan preventie. Maar misschien weet je niet goed (genoeg) hoe. Hoe kun je iemand die zo wanhopig is, dat hij of zij suïcide overweegt, helpen? Hoe herken je de signalen? Welke vragen kun je stellen? Hoe betrek je de naasten erbij? Wanneer verwijs je iemand door? Tijdens dit congres krijg je praktische informatie en handreikingen die in jouw dagelijkse praktijk van levensbelang kunnen zijn.


Kalender ...

mei   2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Zoek een opleiding of congres

Top bloggers ...

hansHans Hoogerheide
Directeur van Mozaïek Advies & Coaching B.V. 


marcellinoMarcellino Bogers
Eigenaar Congressen met Zorg. 


ruud coolenKees Visser
Voorzitter CNH / Beheerder ZorgPortaal.nl netwerk. 


cornelisCornelis
Ziekenverzorger en verpleegkundige NP 

(advertentie)