Congressen & events


Hieronder een overzicht met congressen en evenementen m.b.t. de Nederlandse zorgsector. Deze events worden door derden georganiseerd. Neem bij vragen a.u.b. contact op met de organisator.
Een opleiding of congres aanbieden?, klik hier voor meer informatie.
10
mei
2017

10-05-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Door de toenemende participatie van patiënten en cliënten en hun familie, naasten en overige mantelzorgers zijn goede communicatievaardigheden en het toepassen van effectieve gesprekstechnieken steeds belangrijker voor de verpleegkundige geworden. Zo komt het van pas bij gedragsbeïnvloeding, waardoor de patiënt bijvoorbeeld life-styleadviezen opvolgt in plaats van naast zich neerlegt. Ook moet je steeds vaker communiceren met patiënten en cliënten die een andere culturele achtergrond dan jij zelf hebben. En last but not least: het is soms lastig op een effectieve manier te communiceren met collega’s en collega’s van andere disciplines. Daarom mag je als verpleegkundige deze masterclass niet missen. Je krijgt antwoord op vragen als:

17
mei
2017

17-05-2017
DeFabrique, Utrecht.
DeFabrique, Utrecht.
Westkanaaldijk 7

Hulpverleners in de GGz lopen een relatief hoog risico om tijdens hun werk met agressie geconfronteerd te worden. Agressie is bepaald geen eenvormig fenomeen. Afhankelijk van de persoonlijke en psychopathologische kenmerken van de patiënt, de aard van de interacties met mensen die hij of zij ontmoet, en de omgeving waarin de patiënt verblijft, krijgt de agressie specifieke inhoud en kleur. Om deze reden moeten we de variëteit in het optreden van agressie van onze patiënten goed leren kennen. Dit biedt de basis voor preventie en effectieve behandeling op maat.

24
mei
2017

24-05-2017
ARISTO UTRECHT
ARISTO UTRECHT
Brennerbaan 150

Het Leids Congres Bureau nodigt uit om deel te nemen aan de 13e landelijke studiedag Spoedzorg op 24 mei in Utrecht. De laatste jaren neemt de druk op de doorstroming van de spoedzorg toe. Terwijl de spoedzorgketen wordt heringericht, hebben steeds meer patienten acute zorg nodig. Wat betekent dit voor de kwaliteit? En welke richtlijnen moeten worden nageleefd om ook op lange termijn een hoge kwaliteit acute zorg te leveren?

01
juni
2017

01-06-2017
ARISTO AMSTERDAM
ARISTO AMSTERDAM
Teleportboulevard 100

Het aantal vechtscheidingen is de laatste jaren explosief gestegen tot ca 15 procent van het totaal aantal scheidingen. Het wordt steeds duidelijker wat de korte en lange termijn impact van vechtscheidingen is op thuiswonende kinderen. Zo wordt het o.a. gerelateerd aan problemen op school, emotionele problemen, crimineel gedrag en op latere leeftijd problemen in eigen relaties. Hoe kunnen we er voor zorgen dat het conflict tussen scheidende ouders minder hoog oploopt en kinderen een stem geven? 

09
juni
2017

09-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten krijgen regelmatig te maken met slachtoffers van geweld. Zowel in het ziekenhuis, de thuiszorg, een gevangenis, een asielzoekerscentrum en op de ambulance kun je betrokken raken bij geweldszaken, en kun je een grote bijdrage leveren aan het signaleren en documenteren van bijvoorbeeld kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Toch wordt mishandeling te vaak over het hoofd gezien. Zou jij niet ook veel beter willen leren “kijken”? Wanneer zijn letsels eigenlijk verdacht? En welke oorzaken kunnen eraan ten grondslag liggen?

15
juni
2017

15-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. Want als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en angstig voelen, dan zit jij aan hun bed, houdt hun hand vast en troost ze. Jij brengt die verwarde patiënt naar het juiste bed, verwarmt melk voor wie niet kan slapen en vangt familie op die waakt bij hun dierbare. Bijna onzichtbaar, maar elke nacht dichtbij. Tijdens het Nachtcongres steken we alle verpleegkundigen en verzorgenden die (soms of regelmatig) in de nachtdienst werken een hart onder de riem en besteden we aandacht aan specifieke zaken en situaties waar je tijdens je nachtdienst tegenaan kunt lopen

20
juni
2017

20-06-2017
ARISTO UTRECHT
ARISTO UTRECHT
Brennerbaan 150

Het Leids Congres Bureau nodigt uit om deel te nemen aan de 5e landelijke studiedag Onbegrepen gedrag bij dementie op 20 juni in Utrecht. Ouderen met dementie kunnen onbegrepen en moeilijk hanteerbaar gedrag vertonen. Om te komen tot een structurele positieve gedragsverandering, is het belangrijk om na te gaan welke factoren invloed hebben op het ontstaan en voortduren van probleemgedrag. Dit kunnen interne factoren zijn, maar de omgeving speelt hierin ook een belangrijke rol. 

21
juni
2017

21-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Het wezen van het vakgebied van de psychiatrie gaat over emoties, gedachten en gedragingen: over pijn, verlies en verdriet en hoe we daar als mensen mee omgaan. Het is de opdracht van de psychiatrie om de mens met psychische problemen te begrijpen in zijn eigen omgeving. Hiertoe is inzicht in zijn of haar persoonlijke situatie en geschiedenis essentieel: Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij geleerd? Hoe heeft hij zich ontwikkeld tot wie hij is? Welke biologische factoren (brein en genen) spelen een rol? 

27
juni
2017

27-06-2017
De Observant
De Observant
Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort, Nederland

Veel escalaties of problematisch gedrag (agressie, automutilatie of andere extreme uitingen van sociaal-emotionele stress) bij LVB-cliënten met multi-problematiek hoeven niet te ontstaan als je ze in een vroeg stadium herkent en er adequaat op in kunt spelen. Er is veel behoefte aan praktische kennis over hoe je dit in praktijk kunt doen. 

28
juni
2017

28-06-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

‘Over de schutting’: van handelingsverlegenheid naar verpleegkundige verantwoordelijkheid

We doen het zelf natuurlijk nooit, maar collega’s helaas wel: mensen met ingewikkelde problemen of moeilijk gedrag ‘over de schutting gooien’. Dit zien we in de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en ook in de ouderenzorg/psychogeriatrie. Soms weten we als verpleegkundigen maar moeilijk met deze ingewikkelde problematiek om te gaan. Vanuit ‘handelingsverlegenheid’ trekken we onze handen van iemand af en leggen de verantwoordelijkheid bij collega’s, bij een ander team, bij een andere instelling of bij de familie.


Kalender ...

april   2017
M D W D V Z Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Zoek een opleiding of congres

Top bloggers ...

hansHans Hoogerheide
Directeur van Mozaïek Advies & Coaching B.V. 


marcellinoMarcellino Bogers
Eigenaar Congressen met Zorg. 


ruud coolenKees Visser
Voorzitter CNH / Beheerder ZorgPortaal.nl netwerk. 


cornelisCornelis
Ziekenverzorger en verpleegkundige NP 

(advertentie)